Medlievų pyragas

Tradicinis medlievų uogų pyragas

Kanadoje šis receptas yra žinomas dėl savo autentiško skonio ir paprastumo, išryškinančio medlievų skonį.


Ingredientai:

2 lakštai tešlos (pagaminta namuose arba pirktinė sviestinė arba trapi tešla. Smalsu pabandyti ir su trupinine tešla.)
5 puodeliai (apie 750 g) medlievų uogų
1/2 puodelio (100 g) cukraus, plius 1 šaukštas pabarstymui
3 šaukštai (24 g) miltų
Vienos citrinos žievelė
2-3 šaukštai (28-42 g) sviesto
1 kiaušinis
Demerara cukraus trupiniams ant viršaus (galima keisti tamsiu ar šviesiu ruduoju cukrumi)

Gaminimo būdas:

Įkaitinti orkaitę iki 220°C.
Iškočioti apatinį tešlos sluoksnį ir įdėkite į pyrago formą.
Apibarstykite apatinį tešlos sluoksnį 1 šaukštu cukraus.
Sumaišyti uogas, cukrų, miltus ir citrinos žievelę, ir sudėkite į pyrago formą.
Ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius.
Uždėti viršutinį tešlos sluoksnį, užspausti kraštus, patepti kiaušiniu, apibarstyti Demerara (arba ruduoju) cukrumi ir padaryti kelis pjūvius.
Kepti 15 minučių 220°C temperatūroje, tada sumažinti temperatūrą iki 175°C ir kepkite dar 60 minučių.
Atvėsinti ant grotelių prieš patiekiant